Aikuisten naisten ladyringette

Written by admin on March 20, 2016 Categories: Ringette

Ladyringette sopii aikuisille naisille

Ringette on erityisesti naisia ja tyttöjä silmälläpitäen suunniteltu urheilulaji ja ladyringette on nimenomaan aikuisten naisten oma laji, joka on suunniteltu toimimaan heidän omilla ehdoillaan. Lajissa tarvittavia varusteita ovat kasvosuojAdult women lady ringetteuksen omaava lajiin sopiva kypärä, säärisuojat, kyynärsuojat, kämmenen sekä nyrkin peittävät käsineet, kaulaan tuleva suojus, turvaterälliset jääkiekkoluistimet, rinkula, ringettekäyttöön tarkoitettu maila sekä sääntöjen mukainen peliasu.

Ladyringeten aluetoimintaa

Pääsääntöisesti ladyturnauksissa sekä -sarjassa noudatetaan Suomen Ringetteliiton laatimia määräyksiä sekä sääntöjä. Tästä on kuitenkin olemassa pieniä poikkeuksia. Turnausvastaavan tulee ilmoittaa ennen tapahtumien ajankohtaa joukkueista, jotka osallistuvat turnauksiin sekä turnausaikatauluista. Tasosarjoja ei toistaiseksi ole tarvittu, koska kaikista kokeneimmat pelaajat ovat voineet valita ladysarjan sijaan N-sarjan, jonka tempo on kovempi kuin ladysarjassa.

Ladyturnauksissa peliaika on juokseva ja peli kestää yleensä kaksi kertaa 20 minuuttia. Tätä aikaa voidaan kuitenkin muuttaa, jos se sopii molemmille joukkueille. Taklaukset ovat kiellettyjä ja pelaajia voidaan tuomita jäähyrangaistuksiin. Ottelupöytäkirja tulee allekirjoittaa sekä tarkastaa joukkueenjohtajan toimesta. Otteluohjelmia ja -aikatauluja saadaan muuttaa pakottavista syistä. Yksi tuomari riittää tuomaroimaan ladytason ringetteotteluita ja myös juniorituomari voi toimia tuomarina, jos hänen kykynsä tähän riittävät. Kilpailua varten pelaajien tulee hankkia kilpailulupa, joka antaa samalla oikeuden toimihenkilönä toimimiseen.

Harjoittelussa tulee ottaa erityisesti huomioon se, kuinka liikunta vaikuttaa aikuisten naisten kuntoon sekä terveyteen. Yhteistä jääharjoitusta suositellaan tässä tapauksessa kerran viikossa, minkä lisäksi harrastajille suositellaan itseohjautuvaa harjoittelemista kahdesta kolmeen kertaan viikossa.

Pelisääntöjen tulee olla keskiössä myös ladytasolla

Ennen jokaisen kauden alkamista tarkastetaan pelisäännöt yhdessä. Samoin tehdään välittömästi kunkin kauden jälkeen esimerkiksi liiton kevätkokouksen ajankohtana. Pääsyrajoituksia sarjaan ei ole ja kunkin pelaajan tulee saada mahdollisuus pelata omalla tasollaan sekä ikänsä huomioiden. SM-tasolta ladysarjaan siirtyneiden pelaajien tulee myös sopeutua harrastetason pelaamiseen, joka ei enää ole niin tavoitteellista kuin SM-tasolla, vaan jossa korostuu enemmänkin liikunnan tuoma hyvä mieli sekä terveden edistäminen liikuntaharrastuksen kautta. Lasten jalkapallosta tuttu “Kaikki pelaa” -sääntö koskee myös ladyringetteä, minkä vuoksi tämä onkin erinomainen harrastus myös sellaisille naisille, jotka eivät ole liikunnallisesti huippukunnossa.

No Comments on Aikuisten naisten ladyringette